menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Thursday, February 4, 2016

atharu tiada lagi! Pindah URL!!

(this will be the last post on atharu.blogspot.my)

Hello readership! XD (aku dah lama mau sebut perkataan ni!)

Alright!
Just nak bagi tau yang blog ni dah tukar URL! XD
URL lama: atharu.blogspot.my

Siapa yang masih lagi datang ke atharu boleh lagi, aku memang sedia backup untuk URL ni. Tapi aku akan bagi promt untuk redirect ke solslum okay! hehe

Okay! Selamat Pagi! Salam Sayang! Singgah lagi!

Wednesday, February 3, 2016

Kenapa orang mental tak cari doktor?

Aku dah lama perasan yang mentaliti aku dengan orang lain kadang2 jauh beza nya. Entahlah macamana aku boleh perasan. Aku pun perasan yang sebenarnya aku ni ada penyakit mental. Tapi aku tak pernah jumpa a shrink aka psychologist/psychiatrist/psychotherapist.

Kenapa?

First aku mengaku yang aku sebenarnya tak tahu pun kenapa aku ada pemikiran macam ni(macam apa?). Aku anggap yang inilah sebenarnya personaliti aku. Aku selalu keliru kenapa aku buat atau tak buat something tu.

I guess seorang sahabat aku perasan condition aku yang sebenar, walaupun dia skeptikal dengan idea dia tu. Awalnya aku tak mengaku. Aku kata 'tak lah, mana ada'. Tapi lepas aku ingat balik semua yang aku lalui, aku terkejut. Aku macam terbangun dari mimpi. 

Tapi masa tu aku dah lama menyendiri. Aku tak keluar dari rumah walaupun mak bapak aku paksa. Aku jarang bercakap kecuali ditanya. Aku selalu skip lunch. Aku jarang lah keluar dari bilik. 

Aku rasa lain bila berjumpa dengan orang lain. 

Pernah jugalah aku cuba mention hospital sakit jiwa dengan sister aku, tapi dia tak paham. Banyak kali aku nekad untuk minta tolong, tapi bila siang ja aku tak nak keluar bilik.

Macam sekarang ni, aku dah penat. Aku tak nak hidup aku jadi kosong macam ni. Aku rasa macam mau ja pergi mana-mana hospital minta tolong. Tapi aku tau, pagi esok mesti aku akan rasa takut n gentar.

Sekarang aku kerja di satu company dengan seorang kawan aku. Aku ingat aku boleh lepas dari semua tu kalau aku tukar routine aku dan jumpa orang baru. Tapi mungkin aku silap. Emosi aku dah macam stretched, sebab lama tak di pakai. Cuma tunggu hari saja lagi untuk it properly broken.

Mungkin sebab teman aku yang kurang paham, mungkin juga sebab pertukaran environment yang drastik. Aku tak tahu.